Een korte geschiedenis over Vineyard Brussels

Vineyard Brussels is een levendige, groeiende gemeente die begon in 1987 toen een aantal families uit de VS met een visie naar Brussel gekomen waren om een Franstalige kerk te stichten. In eerste instantie kwamen ze samen thuis bij één van de leden. Maar toen anderen zich bij hen aansloten, werd duidelijk dat God aan het bouwen was aan een internationale kerk die uiteindelijk Vineyard Brussels is geworden.

Verdere stappen in de groei

     

  • 1987: International Christian Fellowship (ICF), zoals de nieuwe kerk bekend was, ontgroeide al snel zijn eerste huis en verhuisde naar een reeks grotere locaties in Brussel.
  • Midden jaren negentig: ICF heeft contacten ontwikkeld met de Vineyard-beweging in het Verenigd Koninkrijk. Teams bezochten België, relaties werden verdiept en veel waarden en praktijken van Vineyard werden overgenomen.
  • 2002: de leiders verkenden de mogelijkheid om een ​​wijngaardkerk te worden en begonnen een hechte band op te bouwen met de Benelux-wijngaarden. Het werd duidelijk dat de kernwaarden van ICF in lijn waren met die van de Vineyard-beweging.
  • januari 2004: de kerk werd officieel verwelkomd als lid van de Association of Vineyard Churches (AVC) en werd Vineyard Brussels.
  • December 2004: Vineyard Brussels verhuisde naar een locatie in Evere, die 24/7 werd verhuurd, met ruimte voor kantoor, vergadering en training.
  • April 2013: Vineyard Brussels is verhuisd naar Oudergem / Oudergem.

Mensen komen nu vanuit de hele stad en over heel België naar Vineyard Brussel om samen te komen, zowel op zondag als doordeweeks.

Tijdslijn

Timeline