VB KIDZ - Vineyard Brussels kinderen "Kids ministry"

VB Kidz is onze bediening waar we kinderen (van 2,5-12 jaar) met veel plezier dienen! Ons programma is ontworpen om hen te leren dat God van hen houdt en een geweldig plan voor hun leven bedacht heeft!

Over de "ministry" (bedieningen, teams, activiteiten)

Nadat ze ingecheckt zijn kunnen de kinderen ons ballenbad induiken, bijpraten met hun vriendjes, rondhangen bij de kickertafel of zich aansluiten bij de worshipleiders die hun repetitie afronden. Ouders zijn welkom om te blijven zolang de kinderen hier behoefte aan hebben. We willen dat iedereen  zich thuis voelt bij VB Kids.

We beginnen altijd met Kids Worship. Samen zingen en dansen we om onze God te aanbidden, we prijzen Hem om wie Hij is en wat Hij doet. Verjaardagen en nieuwkomers worden gevierd met een lolly en we nemen ook tijd voor gebed en een moment om geld te geven aan de kerk.

We betrekken ook de kinderen in ons VBkids-worshipteam door hen in te roosteren als zanger, danser of technicus. Laat het ons weten als je kind dit graag zou doen.

Na de worship splitsten we ons op in onze klassen:

2,5 - 4 y: Toddler Town (peuters)

4 - 6 y: Prescool Park (kleuters)

7 - 9 y: Primary Planet (lagere school - jongste groep)

10 - 12 y: Tween City (lagere school- oudste groep)

We geven les in het Frans en Engels en vertalen bij Prescool Park en Primary Planet ook naar het Nederlands. Tijdens de eerste service is er geen vertaling naar het Nederlands in Primary Planet voorzien, maar ouders zijn altijd welkom om te vertalen voor hun kind. Indien nodig kunnen de kinderen ook aansluiten bij Prescool Park waar er altijd vertaling voorzien is.

Tijdens onze lessen vertellen we bijbelverhalen en passen die toe op ons dagelijks leven met God. Vaak hebben we een spel of knutselwerkje over het onderwerp waarover we lesgeven. Kinderen van 2,5-9 jaar hebben ook elk een moment waarop ze met hun leeftijdsgenoten naar het ballenbad gaan en we voorzien een koekje en drinken tijdens VB kids. Voor jongere kinderen zijn de lessen korter en zorgen we voor speelgoed waarmee ze in de klas kunnen spelen. We leren ze ook opruimen, een eerste stap naar het opnemen van verantwoordelijkheid en leren "zorg dragen voor".

Na de kerk kan je je kind ophalen in Toddler Town of in de exit-corridor (gang naar buiten, uiterst rechts in het gebouw). Primary Planet: in het ballenbad, Prescool Park: in hun klaslokaal, Tweencity: in het kleine klaslokaal van Tweencity vlakbij de uitgang. Na de kerkdienst zijn Toddler Town, het ballenbad en Primary Planet (deze enkel na de 2de kerkdienst) beschikbaar om in te spelen onder toezicht van de ouders.

We hebben ook wat speelgoed beschikbaar (waaronder: sportmateriaal en een kickertafel) in de grote zaal.

We willen dat kinderen plezier beleven aan het samen zingen, dansen, spelen en leren in VB kids.  Ook ontwikkelen ze een persoonlijke, warme relatie met God en krijgen ze christelijke vrienden.

We zijn gezegend met een groot team. Elke zondag steken een 10-tal vrijwilligers de handen uit de mouwen om samen met een aantal ouders die bij hun kinderen blijven er een geweldige tijd van te maken voor de kids.

Als je deel wilt uitmaken van dit team, neem dan contact met ons op!

Tijdstippen van ontmoeten

Elke zondag tijdens de kerkdienst

Locatie

Vineyard Brussels

Activiteiten

Veranderen

Ontmoet ons team

Leer de leiders en belangrijkste leden van onze bediening kennen

An De Rijck
Leiding
Natalia Venter
Leiding

Word lid van ons leiderschapsteam

Wil jij deel uitmaken van de verandering in jouw omgeving? 

Wil je deel worden van ons team?

Steun onze bediening en maak het verschil in Brussel