Huwelijksondersteuning

Deze bediening/activiteit helpt echtparen om succesvol te zijn in het prachtige geschenk van het huwelijk. We denken daarbij zowel aan de voorbereiding op het huwelijk  als het zoeken naar manieren om het huwelijksleven nieuw leven in te blazen.

Over de "ministry" (bedieningen, teams, activiteiten)

We beginnen altijd met een gesprek tussen beide echtparen om de situatie in kaart te brengen. Dit geldt zowel voor sessies van  huwelijksvoorbereiding als voor huwelijksverrijking.

Het doel van deze bijeenkomst is om het aantal, de frequentie en het verloop  van de sessies vast te stellen en samen de beste aanpak af te spreken.

Voorbeelden:

o Stel een getraind koppel aan voor verschillende huwelijksvoorbereidingssessies voor toekomstige pasgehuwden. We volgen meestal het programma Prepare & Enrich (zie prepare-enrich.com) om de sessies vorm te geven.

o Stel een getraind koppel aan om gedurende een aantal bijeenkomsten met het koppel een "check-up" te doen of om samen bepaalde zaken door te nemen. Afhankelijk van de situatie zullen we ook aanraden om het Enrich-gedeelte van het Prepare & Enrich-programma te gebruiken.

Eén keer per jaar organiseert de kerk ook een Alpha huwelijkscursus waar koppels zich aanmelden om samen te zitten en te praten over belangrijke onderwerpen in het huwelijk.

Tijdstippen van ontmoeten

De sessies worden gepland op een tijdstip dat beide partijen goed uitkomt. Afhankelijk van ieders agenda vinden ze meestal 's avonds of in het weekend plaats. Bekijk onze lijst met activiteiten hieronder voor meer informatie.

Locatie

De locatie wordt beslist tijdens de eerste bijeenkomst. Het getrainde koppel is meestal gastheer of gastvrouw bij hen thuis. Het is ook mogelijk om elkaar te ontmoeten in de kerk of online, hoewel face-to-face onze voorkeur heeft.

Activiteiten

Veranderen

Ontmoet ons team

Leer de leiders en belangrijkste leden van onze bediening kennen

Jacques & Jacqueline Leloup
Leiding

Word lid van ons leiderschapsteam

Wil jij deel uitmaken van de verandering in jouw omgeving? 

Wil je deel worden van ons team?

Steun onze bediening en maak het verschil in Brussel